Søk i denne bloggen

lørdag 10. desember 2011

Bakt potet med bacon og rømmedressing

6-7 store poteter
Aluminiumsfolie
1 liten boks mais (foretrekkes Green Giant)
100-150 g revet gul ost
1 boks rømme
150 g stjernebacon
30 g smør
20 g majones
1 hvitløksfedd
1 fingerklype timian

Sett stekeovnen på 225 grader med rist eller plate på midterste nivå. Pakk potetene enkeltvis i aluminiumsfolie. 20 cm x rullbredde er nok. Når ovnen er varm legges potetene inn og tiden settes på 50 minutt. Åpne maisboksen og tøm av vannet. Ha maisen oppi en liten skål. Riv 100-150 g gul ost og ha dette oppi en skål. Ta baconet ut av pakken og del det opp i 1 cm biter. Ha litt olje i stekepannen og bruk middel-sterk varme. Vend litt på bitene mens det steker og la det steke til det er godt stekt (ikke svidd). Skjer smøret oppi små terninger og ha det i en liten skål. Finhakk eller press hvitløksfeddet og ha det oppi rømmen. Tilsett en fingerklype timian og ca. 20 g majones. Rør godt om. Ved servering åpnes poteten med kniv. En smørterning legges oppi og evt. litt salt. Legg først litt revet ost og mais oppå. Avslutt med hvitløksdressingen og dryss litt stekt bacon på toppen

1 kommentar:

  1. Mmmm - diggemat!!!
    I LIKE!!!
    Kul blogg mr.Ironhead - liker bakgrunnen!!!
    Kommer garantert tilbake!!!
    Heidi :)

    SvarSlett