Søk i denne bloggen

torsdag 8. desember 2011

Oppskrift på suksessterte (kake med gul krem)

Mandelbunn
5 eggehviter
250 g melis
250 g finmalte mandler

5 eggehviter piskes stive. Fortsett å vispe og tilsett gradvis 250g melis til alt er godt blandet. 250 g finmalte mandler vendes så inn med sleiv eller slikkepot. Deigen helles i en rund sukkerbrødform (bakepapir i bunnen) og stekes på rist på nederste nivå i 30 min. 180 grader.

Krem
5 eggeplommer
1/5 vaniljestang
150 g sukker
1 dl kremfløte
150 g meierismør

5 eggeplommer helles oppi en liten gryte. 1/5 vaniljestang splittes og frøene skrapes ut med knivsegg. Frøene blandes godt med 150 g sukker. Rør sukkeret sammen med eggeplommene. Tilsett 1 dl kremfløte og bruk en spiralvisp til å røre det hele sammen. Sett gryten på kokeplaten og bruk middels-sterk varme. Rør hele tiden mens varmen er på for å forhindre karamellisering eller brenning. Kok opp og la det koke til kremen blir merkbart tykkere. Ta gryten av kokeplaten og tilsett meierismøret oppdelt i terninger. Rør godt til smøret er smeltet og blandet godt inn i kremen. Kjøl gjerne kremen av ved å sette gryten i litt kaldt vann kjøkkenvasken. Rør om av og til. Når kremen er temperet er det til stor fordel om den står i kjøleskap i noen timer. Ha gjerne kremen i en engangs-sprøytepose med eller uten sprøytetupp for å lettere kunne fordele kremen ut på mandelbunnen. Med litt revet mørk sjokolade på toppen får kaken et litt mer spennende utseende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar